Posted by Sander Sanders - september 30th, 2012

KOUDE GEGARNEERDE GEHAKTSCHOTEL

Nodig: 750 g rundergehakt, 100 g beschuitkruim, 1 ui, zout, peper, paprikapoeder, 3 eieren, 1 klein blikje tomatenpuree, melk, boter of margarine.

Vermeng het gehakt met de beschuitkruim, de heel klein gesneden ui, wat zout, peper en paprikapoeder, de eieren, tomatenpuree en, indien het gehakt nog niet smeuïg genoeg mocht zijn, wat melk. Vorm van het aangemengde gehakt ballen en druk deze plat, zodat ronde, platte koekjes ontstaan. Bak deze in wat boter of margarine gaar en bruin in ongeveer 20 minuten. Neem het gehakt uit de pan en laat het afkoelen. Maak de gehaktkoekjes op verschillende manieren dubbel lekker van smaak met diverse toevoegsels; die vormen dan tevens de garnering. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

1. Schenk wat tomatenketchup op het gehakt en leg hierop gehalveerde zilveruitjes uit het zuur en schijfjes olijf.

2. Bedek de bovenkant van het gehakt met toefjes peterselie en leg daarop dunne ringen ui.

3. Leg een schijf ananas op het gehakt en vul de holte met mayonaise en een paar hele olijven.

4. Bestrijk de bovenkant van het gehakt met mosterd en strooi er heel fijn gehakte gember op.

5. Schenk wat tomatenketchup op het gehakt, leg hierop champignons uit blik en strooi er fijngehakte peterselie over.

6. Strooi fijngesneden paprikazoetzuur over het gehakt.

7. Leg in het midden van het gehakt een bergje tomatenmayonaise en strooi er gesnipperde augurkjes over.

8. Leg in het midden van het gehakt een bergje sandwichspread.

Het staat vanzelfsprekend heel leuk om al deze verschillende garneringen op het gehakt aan te brengen. Echt nodig is het niet; u kunt volstaan met twee of drie soorten aan te brengen. De gegarneerde gehaktkoekjes legt u op blaadjes sla op een grote schotel.

Blog Home