Posted by Sander Sanders - september 30th, 2012

VARKENSKOTELETTEN MET VEENBESSEN

Nodig: 4 mooie varkenskoteletten dik gesneden; 2 soeplepels (eetlepels) olie, 1 koffielepel (of 2 theelepels) zout, ½  liter droge rode wijn, ½ kop vloeibare honing, 1 pot veenbessencompote (of 3 kopjes verse veenbessen).

De varkenskoteletten in een pan met hete olie bruin laten braden. Kruiden met peper en zout. Wanneer het vlees aan beide zijden mooi bruin is, het teveel aan vet verwijderen. De varkenskoteletten in een kom met dikke bodem schikken. Wijn en honing mengen, en over het vlees gieten. Dek de kom toe en laat ongeveer 1 uur sudderen; tien minuten voor het einde de veenbessencompote toevoegen. Het vlees op een schotel schikken, overgieten met de saus, en versieren met de veen bessen compote.

Blog Home