Posted by Sander Sanders - oktober 21st, 2012

VRUCHTENBROOD UIT CORNWALL

Nodig: 250 g patentbloem,  2 1/2 theelepel bak poeder, snufje zout, ruim ½ theelepel kaneel, ruim ½ theelepel nootmuskaat, bijna ½ theelepel gemberpoeder, 1 groot ei, ¼ liter melk, 45 g boter of margarine, 120 g suiker, 100 g fijngesneden gedroogde vruchten bijv. abrikozen, pruimen, appeltjes, rozijnen, 1 eetlepel fijn gehakte oranjesnippers, 1 theelepel citroenrasp, 50 g gehakte walnoten.

Zeef bloem, bakpoeder, zout, kaneel en nootmuskaat in een kom, voeg de suiker toe, de citroenrasp, het geklopte ei en de melk. Kneed hiervan een stevig deeg. Voeg er dan de noten aan toe en de fijngesneden vruchten (de rozijnen laat u natuurlijk heel), die u een uurtje hebt laten weken en goed hebt gedroogd. Giet er de gesmolten boter bij en zo nodig nog wat melk. Het moet een wat kleverig deeg worden. Breng het over in een beboterd en met bloem bestoven cakeblik. Bak dit brood in een matig hete oven (180 à 200 °C) in ongeveer een uur gaar. Sneetjes vruchtenbrood met room boter besmeerd zijn erg lekker bij de thee.

Blog Home