Posted by Sander Sanders - oktober 21st, 2012

BROODPANNENKOEK MET GEBAKKEN APPELSCHIJVEN

Nodig: 4 zure appelen, 4 sneetjes oud brood, 2 dl melk, 50 g bloem, geraspte citroenschil, 20 g suiker, 1 ei, zout, boter of margarine.

De korstjes van het brood afsnijden. Het brood fijnmaken en met eidooier, suiker, geraspte citroenschil, bloem, zout en melk tot een dik beslag roeren. Het eiwit stijf kloppen en luchtig door het beslag scheppen. Wat boter of margarine in een koekenpan smelten en met de helft van het beslag niet te vlug een pannenkoek bakken. Ondertussen de appelen wassen, boren en in schijven snijden. Ze aan weerskanten in wat boter of margarine bakken tot ze zacht zijn. De helft van de gebakken appelschijven op de pannenkoek leggen. Vervolgens van de rest van het beslag de tweede pannenkoek bakken en deze op de eerste leggen. Het gerecht garneren met de overgebleven gebakken appelschijven en met wat suiker bestrooien.

Blog Home