Posted by Sander Sanders - oktober 28th, 2012

ZWITSERSE WORTELTAART

Nodig: 1 sinaasappel, 1 kleine citroen, 350 gram geschrapte worteltjes, 300 gram ontvliesde hazelnoten, 4 eieren, 175 gram rietsuiker 1 zakje vanillesuiker, 75 gram zelfrijzend bakmeel, 1 theelepel kaneelpoeder, mespunt kruidnagelpoeder, 200 gram poedersuiker.

Rasp sinaasappel- en citroenschil en pers vruchten uit. Houd 2 eetlepels citroensap apart voor glazuur. Scheid eieren. Vet hoog bakblik licht in met boter. Verwarm oven voor op 180 graden. Maal hazelnoten in keukenmachine rasp worteltjes. Klop eierdooiers met suiker en poedersuiker tot luchtig schuim. Roer warteltjes, noten, 1 eetlepel citroensap, 2 eetlepels sinaasappelsap, 2 eetlepels citrusrasp, gezeefde bakmeel, kaneel en kruidnagelpoeder erdoor. Klop eiwitten in schone kom tot stijve pieken, Spatel voorzichtig door het mengsel. Giet in bakvorm, bak iets onder het midden in oven in ca. 45 minuten gaar. Laat 15 minuten in vorm iets afkoelen. Verwijder bakvorm, laat verder afkoelen. Maak glazuur door poedersuiker beetje bij beetje te vermengen met citroensap. Roer tot dik glazuur, bestrijk hiermee bovenkant van taart. Laat nonchalant wat glazuur langs de zijkanten druipen. Bewaar koel, maar niet in de koelkast.

Tip: Gameer met een chocoladehaasje van de banketbakker, liefst met wortel.

Blog Home