Posted by Sander Sanders - oktober 28th, 2012

BOBOTIE-TAART MET GEHAKT EN ABRIKOZEN

Nodig: 2 blikjes croissantdeeg, 100 g gedroogde abrikozen, 1 kg rundergehakt, 2 eieren, 7 eetlepels paneermeel, 100 g rozijnen, 2 theelepels kerriepoeder, 4 eetlepels tomatenketchup, ½ l blik abrikozen.

Een ingevette ovenschaal van ± 30 bij 40 cm met het uitgerolde croissantdeeg bekleden; een beetje deeg achterhouden voor de versieringen. De abrikozen in kleine stukjes snijden. De eieren loskloppen, 2 eetlepels ervan bewaren. Het gehakt mengen met de rest van, het ei, 5 eetlepels paneermeel, de abrikozenstukjes, de rozijnen, het kerriepoeder en zout en peper. De deegbodem met 2 eetlepels paneermeel bestrooien en hierover het gehaktmengsel verdelen. Van het achtergehouden croissantdeeg versieringen maken en op het deeg plakken. Het deeg met ei bestrijken. De taart in een hete oven (200°C) ± 35 minuten bakken. De schaal eventueel het eerste kwartier afdekken met aluminiumfolie. De vorm uit de oven nemen en vocht of vet langs een hoek afgieten. Voor het serveren de gehaktlaag bestrijken met een mengsel van de tomatenketchup, 2 – 3 eetlepels abrikozensap, zout en peper en de taart verder met uitgelekte abrikozen garneren.

Variatie: De gedroogde abrikozen door evenveel cashewnoten vervangen, het gehakt voor het bakken dik met 45 g geschaafde amandelen bestrooien. Niet verder garneren.

Blog Home