Posted by Sander Sanders - oktober 28th, 2012

CHEESECAKE

Nodig: 150 g bloem, 100 g boter of margarine, 50 g basterdsuiker, mespunt zout, 1 eidooier, 200 g verse roomkaas, 1 dl slagroom, 25 g gesmolten boter, 100 g basterdsuiker, 2 eieren 1 eetlepel maïzena, 1 theelepel kaneel.

Zeef de bloem boven een kom. Leg de harde boter of margarine erop en snijd die met twee messen in kleine stukjes. Voeg de suiker, wat zout en de eidooier toe en kneed met koele handen snel een stevig deeg. Laat het deeg in de koelkast ± 1 uur rusten. Rol het daarna uit tot een dunne lap en bekleed hiermee een springvorm (± 22 cm  doorsnede). Leg een stuk bakpapier op het deeg en vul de vorm dan met gedroogde bonen of erwten dit is een noodvulling. Bak de bodem in een voorverwarmde oven (200°C) 15 minuten voor. Neem de vulling en het bakpapier uit de vorm. Splits de 2 eieren. Roer de roomkaas romig met de slagroom, gesmolten boter, basterdsuiker, eidooiers, maïzena en kaneel. Klop de eiwitten stijf en spatel ze luchtig door het roomkaasmengsel. Schep deze vulling in de vorm en bak de cheesecake in het midden van een voorverwarmde oven (175°C) in ± 40 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart op een rooster afkoelen.

Blog Home