Posted by Sander Sanders - oktober 28th, 2012

AARDAPPEL-KAASTAART

Nodig: 1 kg aardappelen, 2 courgettes, 2 eieren, 1 bekertje zure room, 1 dl koffieroom, 1 eetlepel fijne mosterd, 150 g belegen komijnekaas, peper, zout.

Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes. Kook deze in een bodem water ± 5 minuten tot ze bijna zacht zijn. Boen de courgettes schoon en snijd de ene in blokjes en de andere in plakjes. Snijd de kaas in blokjes. Bekleed de bodem en de wand van een ingevette lage ronde schaal dakpansgewijs met de plakjes aardappel. Schep hierin de blokjes courgette en kaas. Dek het geheel af met de plakjes courgette. Klop de eieren los met de zure room, de koffieroom en de mosterd en breng dit op smaak met peper en zout. Schenk dit over de taart. Zet de schaal in een voorverwarmde oven (200°C) en laat de aardappel-kaastaart gaar worden in ± 25 minuten.

Blog Home