Posted by Sander Sanders - oktober 28th, 2012

CHOCOLADETAART MET KOFFIESIROOP

Ca. 6 personen .

Nodig: 125 g pure chocolade, 2 eieren, 60 ml melk, 1 eetlepel zonnebloemolie, 75 g bloem, 75 g zelfrijzend bakmeel, 25 g cacaopoeder, 1 theelepel gemberpoeder (Conimex Djahé), 300 g suiker, 125 g boter + voor invetten, 150 ml sterk gezette koffie, 1 eetlepel koffielikeur, 1 steranijs, extra nodig: springvorm (18cm).

Breek de chocolade in stukjes en laat deze in 75 ml water boven een kokend waterbad (au bain-marie) smelten. Roer tot een glad mengsel en laat afkoelen. Verwarm de oven voor op 180 °C (hetelucht 160°C). Klop de eieren los met de melk en de zonnebloemolie. Zeef boven een kom de bloem, het bakmeel, de cacaopoeder en de gemberpoeder. Mix 250 g suiker met de boter tot een wit romig mengsel. Meng het suikermengsel met het eimengsel. Mix daarna de gesmolten chocolade erdoor en dan het bloemmengsel. Vul een ingevette springvorm met het chocolademengsel en bak de taart midden in de oven in ca. 1 uur gaar. Verwijderde rand van de springvorm en laat de taart afkoelen. Verwarm de koffie met 50 g suiker en de steranijs. Laat dit ca. 5 minuten inkoken op een hoog vuur tot een siroop. Roerde koffielikeur door de siroop. Snij de taart in punten en schenk de warme koffiesiroop erover. Controleer of de taart gaar is door er een satéprikker in te prikken. Als de prikker er bijna droog uitkomt, is de taart gaar.

Blog Home