Posted by Sander Sanders - oktober 28th, 2012

KIP MET PAPRIKA IN OOSTERSE HONINGSAUS

Hoofdgerecht voor 4 personen

Nodig: 500 g kipfilet, 2 theelepels gemalen koriander (ketoembar), 2 theelepels gemberpoeder (djahé), zout, versgemalen peper, 2 rode en 2 groene paprika’s, 3 bosuitjes, 50 g blanke amandelen, 3 eetlepels (roerbak)olie , 3 el honing, 3 el Japanse sojasaus, 2 el rode wijn.

Snijd de kipfilet in blokjes en kruid deze met de koriander, gemberpoeder en zout en peper naar smaak. Laat ze even liggen. Snijd de paprika’s in dunne reepjes en de bosuitjes in stukken van 2 cm. Hak de amandelen grof en rooster ze goudbruin in een hete wok. Schep ze op een bordje. Verhit de helft van de olie in de wok en roerbak de blokjes kipfilet in 4 minuten rondom bruin en gaar. Schep ze op een bord. Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de paprika en bosui 3 à 4 minuten. Schep de kip en amandelen erdoor en voeg de honing, sojasaus, rode wijn en 2 eetlepels water toe Roerbak nog 2 minuten. Lekker met witte rijst of mie en een frisse komkommersalade

Blog Home