Posted by Sander Sanders - oktober 28th, 2012

GEROOKTE KIPSALADE

Voorgerecht 4 pers.

Nodig: 1 gerookte kipfilet, 2 el pompoenpitten, 2 handperen (doyenne du comice of conference), 2 el balsamicoazijn, 3 el olijfolie, 150 g rucola.

Snijd de kipfilet in dunne plakken. Rooster de pompoenpitten 3 min, in een pan met antiaanbaklaag. Schud regelmatig zodat ze niet aanbranden. Laat afkoelen op een bord. Schil de peren, snijd ze in parten en verwijder het klokhuis. Snijd de parten in de lengte in dunne plakken. Doe de balsamicoazijn in een kom. Schenk al roerend met een garde de olie in een dun straaltje bij de azijn, zodat er een licht gebonden dressing ontstaat. Breng op smaak met peper en zout. Meng de sla met de dressing en de peren en verdeel over 4 borden. Verdeel de kip over de sla en bestrooi met pompoenpitten. Lekker met versgebakken ciabatta.

Blog Home