Posted by Sander Sanders - oktober 28th, 2012

KIP “BUTTERFLY”

Nodig voor 4 personen: 1 braadkip, 2 eetlepels cognac, 1 eetlepel citroensap, zout, peper, boter. Vulling: 4 – 6 bananen, 2 – 3 appels, 1 eetlepel rozijnen, Tabasco, 200 g boter, citroenschil, geraspt. Garnering: 2 bananen, 2 grote zwarte olijven, citroensap, schijfjes citroen, peterselie.

Wrijf de kip in met zout en peper en vul ‘m met het volgende: de bananen en appels schillen en in blokjes snijden, het geheel fruiten in wat boter, dan de rozijnen, Tabasco en citroenschil toevoegen. Nu braadt u de kip of grilt ’m mooi goudbruin gaar in de oven. De saus afmaken met citroensap en de cognac. Snijd 2 bananen in drieën in de lengte, doop ze in citroensap en steek ze met prikkertjes vast op de borst, zodat de indruk van vleugels ontstaat. Tenslotte geeft u het geheel nog wat kleur met de halve olijven, peterselie en de geraspte citroenschil. Dit gerecht is een lust voor het oog en zeer geschikt voor bv. een koud buffet. De vulling kan ook gebruikt worden voor kalkoen, gans, eend of fazant.

Blog Home