Posted by Sander Sanders - oktober 28th, 2012

KIP OP Z’N ITALIAANS
Nodig: 1 braadkuiken in stukken, bloem, zout, peper, 3 el olie, 1 grote ui, 3 teentjes knoflook, 1 doosje champignons, 6 vleestomaten, ½ dl rode wijn, oregano, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 groene paprika.
De stukken kip wassen en drogen met keukenpapier. Wat bloem vermengen met zout en peper en dit in een plastic zak doen. De stukken kip hiermee omschudden. In een braadpan de olie warm laten worden en hierin de stukken kip deel voor deel bruin bakken. De kip even apart zetten. De olie uit de pan schenken tot er ca. 1 eetlepel overblijft. Hierin de in plakken gesneden ui, fijngesneden knoflookjes en plakjes champignon 1 minuut bakken. Hieraan de gepelde en in partjes gesneden tomaten toevoegen met de wijn, wat zout, peper en oregano. Dit 15 minuten laten pruttelen. De tomatenpuree erdoor roeren en de stukken kip terugdoen in de pan. De kip op een zacht vuur gaar laten worden in ca. 1 uur. De kipstukken op een schotel schikken en deze warm houden. De saus binden met 1 eetlepel bloem die met wat water is aangemengd. De in repen gesneden paprika 5 minuten mee laten sudderen en dan de saus over de kip schenken.

Blog Home