Posted by Sander Sanders - oktober 28th, 2012

KIP IN SINAASAPPELSAUS

Nodig: 1 kip (in 4 delen), 2 theelepels kipkruiden, 4 eetlepels slaolie, 2 eetlepels boter of margarine, 100 g suiker, ½ dl azijn 1½ dl sinaasappelsap, 2 sinaasappels.

De kipdelen met koud water af spoelen, droogdeppen en met de kipkruiden inwrijven. De slaolie met de boter in een braadpan verhitten en als het schuim wegtrekt de kipdelen hierin goudbruin bakken. Ondertussen de suiker in een steelpannetje laten smelten en bruin laten worden. Kijk uit dat de suiker niet verbrandt. De azijn en het sinaasappelsap toevoegen en roeren tot vocht en suiker vermengd zijn. De sinaasappels in plakjes snijden, 4 plakjes achterhouden voor garnering, en de rest met de saus aan de kip toevoegen. De kip in een open pan 25 minuten laten pruttelen. De kip op een mooie schaal leggen en met plakjes sinaasappel garneren

Blog Home