Posted by Sander Sanders - oktober 28th, 2012

GOELAI OEDANG (GARNALEN IN KRUIDIGE KOKOSSAUS)

Nodig: 1 ui, 3 teentjes knoflook, stukje trassi (± 1 x 1 cm) , 1 eetlepel goela djawa of bruine suiker, 2 theelepels sambal oelek, 1 theelepel laos, 2 theelepels ketoembar, 1 theelepel djinten, 3 tomaten, 1 zakje santen, 3 eetlepels olie, 2 sprietjes sereh, 1 eetlepel keukentamarinde (asam), 2 blaadjes salam of laurier, 250 g gepelde Noorse garnalen.

Hak een ui fijn in de keukenmachine, samen met de knoflook, trassi, goela djawa, sambal, laos, ketoembar en djinten. Snijd de tomaten in stukken. Roer de santen en 1 1/2 dl kokend water door elkaar Fruit het uimengsel in de olie. Voeg de tomaat, sereh, tamarinde, salam, santen en ¼ 1 water toe. Kook het mengsel ± 5 minuten zachtjes. Roer de garnalen erdoor en verwarm nog ± 2 minuten.

Blog Home