Posted by Sander Sanders - november 24th, 2012

KOUDE VLEESSCHOTEL MET GROENTERAGOUT

Nodig: 500 g gebraden vlees, enkele blaadjes sla, ½ bloemkool, ½ selderijknol, enkele augurkjes, 1 ui, 2 tomaten, 4 lepels slaolie, 2 lepels azijn, 1/8 l yoghurt, zout, peper.

Snijd het gebraden vlees het geeft niet welke soort, bijvoorbeeld kalfsfricandeau, runderrollade, varkenshaasje in plakken, niet te dun en ook niet te dik, of laat uw slager dit doen. Schik deze op een schotel waarop blaadjes sla zijn gelegd. Kook de schoongemaakte bloemkool en de geschilde plakken knolselderij heel kort 5 minuten. Laat ze afkoelen en snijd ze klein. Snijd ook de augurkjes, de ui en de tomaten klein. Maak een lekker sausje van slaolie, azijn, yoghurt, zout en peper. Vermeng dit met de kleingesneden groenten en laat alles even intrekken. Schep een deel van de groenteragout over het koude vlees en serveer de rest er in een slakom bij.

Blog Home