Posted by Sander Sanders - november 24th, 2012

RUNDERSCHENKEL MET VEENBESSEN

(voor 6 à 8 personen).

Nodig: 2 soeplepels (eetlepels) bloem, 2 theelepeltjes of 1 koffielepel zout, 2 theelepeltjes of 1 koffielepel ui in poeder, ½ theelepel of ¼ koffielepel gemalen peper, ongeveer 2 kg runderschenkel (in dikke stukken), 2 soeplepels margarine of ander vet, 4 kruidnagelen, 2 kaneelpijpjes (of gelijke hoeveelheid in poeder), 1 soeplepel (eetlepel) azijn, 1 à 2 potten veenbessencompote van 385gr.

Meng de bloem, het zout, uienpoeder en peper. Bestrijk het vlees met dit mengsel. Schik het vlees in een vuurvaste schotel en laat het aan beide zijden bruinen. Van het vuur nemen, kruidnagels, kaneel en ½ kop water toevoegen. Toedekken en ongeveer 2 ½ uur zachtjes laten sudderen in de oven tot het vlees gaar is. Indien nodig af en toe water toevoegen. Wanneer de kooktijd om is, het teveel aan vet verwijderen. De veenbessencompote vermengen met de azijn en met 2 soeplepels (eetlepels) water. Dit mengsel bij het vlees en het kookvocht voegen. Daarna nog een 10 – 15 minuten koken. De kaneelpijpjes verwijderen, het vlees in een diepe schotel schikken en overgieten met de saus.

Blog Home