Posted by Sander Sanders - november 24th, 2012

GEHAKT MET TOMATENSAUS EN RIJST
Nodig: 250 g varkensgehakt, 250 g rundergehakt, 50 g paneermeel of beschuitkruim, 15 g zout met peper, nootmuskaat en nagelgruis, 4 el koffiemelk, 50 g boter, ½ l rode tomatensaus en 300 g rijst.
Roer door de koffiemelk zout en kruiden. Werk gehakt, beschuitkruim of paneermeel en koffiemelk grondig door elkaar. Verdeel het vlees in 6 gelijke porties en vorm daarvan gelijke gladde balletjes. Rol ze door paneermeel. Maak de boter warm in de braadpan, leg de 6 balletjes er in en maak ze onder geregeld keren aan alle kanten licht bruin. Voeg een beetje water toe en laat het vlees nog 10 min. nastoven. Kook de rijst op de gewone wijze, maak een mooi rode tomatensaus. Giet hiervan wat op de vleesschotel en leg de gehaktballetjes er in. Geef rijst, tomatensaus en jus apart bij het vlees.

Blog Home