Posted by Sander Sanders - november 24th, 2012

KAASSALADE MET “VLIEGENZWAM”.

Voorgerecht 4 personen.

Nodig: 4 eieren, 1 appel, 3 el citroensap, 2 augurken, 200 g belegen kaas (stukjes of plakjes), 150 g boterhamworst, 4 kleine tomaten, 1 tube mayonaise, 1 tl mosterd, peper, zout.

Kook de eieren hard in 10 min. in water met een beetje zout. Zet ze als ze hardgekookt zijn onder de koude kraan, dan pellen ze beter. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes. Sprenkel er 1 el citroensap over zodat de appel niet bruin wordt. Snijd de augurken, de kaas en de worst in smalle reepjes. Snijd de kapjes als een hoedje van de tomaten. Meng de appel met augurk, kaas en worst. Verdeel dit mengsel als een bergje over 4 borden. Zet daarop het gekookte ei. Hol de tomatenkapjes iets uit met een spits lepeltje en zet ze als een hoedje op het ei. Spuit kleine stippen mayonaise op de tomaat. Maak van 3 el mayonaise, 2 el citroensap, 1 tl mosterd en peper en zout een sausje. Serveer dat apart bij de salade.

Blog Home