Posted by Sander Sanders - november 24th, 2012

KAASSOUFLÉ MET CHAMPIGNONS.

Nodig: margarine om in te vetten, paneermeel, 40 g boter of margarine, 100 g kleine witte champignons, 1 klein uitje, 30 g bloem, 3 dl melk, zout, peper, nootmuskaat, 3 eieren, 100 g geraspte kaas.

Een souffléschaal (20 cm) invetten, en dun met paneermeel bestrooien. De champignons in plakjes snijden, het uitje fijn snipperen en in de boter of margarine 5 min. bakken. De bloem erbij roeren en 1 min. laten pruttelen. In gedeelten de melk erbij roeren en door de bloem laten opnemen. De dikke saus zachtjes 5 min. laten pruttelen en op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. De oven op 175°C voorverwarmen. De eieren splitsen. De dooiers één voor één bij de saus roeren. Op 1 el na de geraspte kaas erbij roeren. De eiwitten in een schone kom stijf kloppen. De helft door de saus roeren, de rest er luchtig doorspatelen. De massa in de vorm scheppen en met de lepel  langs de rand trekken, zodat de soufflé beter rijst. De achtergehouden kaas erover strooien. De vorm op het rooster zo in het midden van de oven schuiven. De soufflé in 40 min. laten rijzen en goudbruin laten kleuren. De oven tijdens het rijzen niet openen. De soufflé zakt bij het serveren wat in, maar dat is niet nadelig voor de smaak.

Blog Home