Posted by Sander Sanders - november 24th, 2012

GEMARINEERDE KAAS

Hapje 6 pers.

Nodig:  1 bol knoflook, 150 ml azijn, 1 potje zwarte olijven zonder pit (240 g,), 500 g jong belegen kaas, 3 rode pepers, 2 takjes tijm olijfolie extra vierge, weckpot (ca. 1 liter).

Pel de bol knoflook. Breng in een steelpan de azijn en 150 ml water aan de kook. Voeg 1 tl zout toe en doe de knoflooktenen erbij. Laat 3 min, koken. Neem de tenen knoflook uit het vocht en laat ze afkoelen. Laat de olijven uitlekken. Snijd de kaas in blokjes van ca. 1 cm. Prik de rode pepers in met het puntje van een mes en doe ze samen met de kaas, de olijven, de tijm en de tenen knoflook in de goed schoongemaakte weckpot. Schenk er zoveel olijfolie bij tot alles onder staat. Laat minimaal 3 dagen op een koele, donkere plaats marineren. Hoe langer je de kaas laat marmeren, hoe lekkerder het wordt. Na het openen van de weckpot is de kaas nog 1 week houdbaar in de koelkast.

Blog Home