Posted by Sander Sanders - november 24th, 2012

TESSINER RAMEQUIN

Nodig: 200 g gruyère in plakken gesneden en ontkorst, 1 l vleesbouillon, 120 g griesmeel, 30 g bloem, 2 dl room, 1 ei, weinig zout, geraspte nootmuskaat, boter om in te vetten.

Schud de griesmeel met de bloem in een plastic zakje net zo lang stevig door elkaar, tot beide goed met elkaar vermengd zijn. Maak het mengsel met wat koude bouillon tot een niet te dik pap je. Breng de rest van de bouillon aan de kook en giet er het griesmengsel bij. Kook tot een dikke pap. Spoel een cakevorm om met koud water, doe er de griespap in en laat die afkoelen. Als de inhoud van de vorm goed koud en stijf is geworden, stort u hem op een platte schotel en snijdt er plakken van die ca. 1 cm dik zijn. Beboter rijkelijk een vuurvaste schaal en leg er dakpansgewijze afwisselend de plakken gries en de 2 mm dikke schijven gruyère in. Klop de room en het ei samen los,voeg er weinig zout en nootmuskaat bij en klop nogmaals alles goed los,. Giet dit mengsel over de ingrediënten in de schaal en schuif deze in een voorverwarmde oven (temperatuur. ca. 240 °C, knopstand 6) om te laten gratineren. Ongeveer 20 à 25 minuten, tot de kaas gesmolten is.

Blog Home