Posted by Sander Sanders - november 24th, 2012

KAASSOUFFLÉ

Nodig voor 4 à 6 personen: 3 afgestreken el boter of margarine, 3 afgestreken el meel, ½ kopje melk, ¾ tl zout, een gespleten stukje Spaanse peper, ruim 1 kopje geraspte kaas, 3 eieren.
Smelt de boter in een pannetje. Vermeng de boter met het meel en blijf zo lang roeren tot er geen klontjes meer in zijn. Voeg er dan de melk bij, zet de massa op een puntje van de kachel en roer tot deze dik en gebonden is. Nu zout, peper en kaas er aan toevoegen en blijven roeren, tot de kaas gesmolten is. Klop de eierdooiers, voeg er, van het vuur, het kaasmengsel bij (voorzichtig voor schiften !). Klop de eiwitten zo stijf mogelijk en roer deze zo luchtig mogelijk door het overige mengsel. Doe nu alles in een vuurvaste schotel of in een soufflépot en laat de soufflé gedurende 1 uur in een matig warme oven bakken.

Blog Home