Posted by Sander Sanders - november 26th, 2012

SPECULAAS
Nodig: 500 g bloem, 300 g boter. 300 g bruine suiker, 1 el speculaaskruiden, ca. 3 el melk en een klein tl bakpoeder. Naar verkiezing voegen we nog wat gesnipperde amandelen hier aan toe.
In een kom doen we de bloem, de boter, de suiker. de kruiden en het bakpoeder en kneden het met de handen tot een soepel deeg. We zorgen er voor dat het deeg niet te slap wordt, het mag echter ook niet te droog en kruimelig worden. Hiertoe voegen we zoveel melk bij als nodig is. Desgewenst doen we bij dit deeg nat gesnipperde amandelen. Als het deeg klaar is rollen we het met behulp van een deegrol op een met meel bestoven tafel uit, daarna drukken we een gedeelte in een eveneens met meel bestoven speculaasplank en snijden wat over is met een goed scherp mes af We kloppen de speculaasjes uit de plank en leggen ze op enige afstand van elkaar op een met meel bestrooid bakblik, zetten het in een niet te hete oven en laten het ongeveer 15 – 20 minuten lichtbruin en gaar bakken.

Blog Home