Posted by Sander Sanders - november 26th, 2012

CHOCOLADE BORSTPLAAT.
Nodig: 100 g suiker, 75 g basterdsuiker, 3 el melk of room, 15 gr. cacao, 10 g boter, iets zout.
Roer cacao, suiker, melk en zout door elkaar. Laat deze stroop aan de kook komen en kook haar zover in, tot een druppel, die van de lepel valt, een fijne draad vormt, die niet terugtrekt. Zo fijn als ‘t engelenhaar van Uw kerstboom. Neem de pan van het vuur, voeg de boter toe en laat de massa onder goed kloppen afkoelen, tot ze troebel en dik is. Giet de massa snel in de nat gemaakte of beboterde vormen, die op een beboterd papier zijn gezet. Laat de borstplaat afkoelen en neem haar uit de vorm. De toevoeging van boter maakt de borstplaat zachter. De hardheid wordt verder beïnvloed door de tijd van inkoken Bij gebruik van koffie-extract voor mokkaborstplaat, minder melk nemen. Essences pas toevoegen wanneer de massa al iets is afgekoeld. Gebruik nooit te veel essence.

Blog Home