Posted by Sander Sanders - november 26th, 2012

LIMBURGSE RIJSTEVLAAI

Nodig: 1/4 pak witte broodmix, boter, 85 g paprijst, 75 cl volle melk, 1 vanillestokje, zout, 2 eieren, 40 g suiker, ½ l blik abrikozen.

Bereid het brooddeeg volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat het rijzen. Breng de melk aan de kook met het gespleten vanillestokje en wat zout. Strooi de rijst erin en laat dit op laag vuur in ± 1 uur gaarkoken. Bekleed een ingevette quichevorm met een doorsnede van 28 cm met het brooddeeg en laat het narijzen. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Verwijder het vanillestokje uit de rijst en maak het op smaak met de suiker. Roer de eieren los en schep ze door het iets afgekoelde rijstmengsel. Snijd de abri- kozen in stukjes en meng de abrikozenstukjes door de rijst. Schep het mengsel op de bodem. Bak de rijstevlaai ± 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.

Variatie. Vervang 1 dl van de melk door 1 dl crème de cassis en vervang de abrikozen door stukjes appel.

Blog Home