Posted by Sander Sanders - november 26th, 2012

PERENTAART

Nodig: 400 gram peren, ½ liter water, 100 gram suiker, ½ citroen, 100 gram bladerdeeg, strooisuiker.

Schil de peren, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Doe de partjes in een pan, bedek ze met ½ liter water, voeg suiker en de geraspte schil van een ½ citroen toe en breng het geheel tot vlak onder het kookpunt. Laat de peren 15 minuten zacht pocheren; de temperatuur van het water mag niet hoger worden dan 80°C. Laat de peren dan uitlekken en afkoelen. Rol het bladerdeeg uit tot een dunne ronde lap en bekleed er een platte taartvorm (diameter 20 cm) mee. Prik de deegbodem hier en daar in met en vork. Snijd de peren in flinterdunne plakjes en leg ze dakpansgewijs in rozetvorm op de taart bodem Bak de taart 20 minuten in een op 220°C, voorverwarmde oven en bestrooi die met suiker, zodra die uit de oven komt. Serveer de taart lauw. U kunt ook kant en klaar bladerdeeg nemen en daarmee eenpersoons taartjes maken.

Blog Home