Posted by Sander Sanders - november 26th, 2012

DRUIVENTAART

Nodig voor het deeg: 250 g bloem, 130 g boter, 2 el melk, zout ;voor het vulsel 500 g druiven, 550 g amandelen, 90 g suiker, 20 g bloem, 2 eieren, 1 dl melk, 1 dl room, kaneel.
De bloem zeven. De boter in stukjes snijden en op de bloem leggen en dit met de handen wrijven. zodat bloem en boter goed dooreen gemengd zijn. Wat zout en langzaam melk toe voegen tot een glad stijf deeg is gevormd. Dit wikkelt men in een vochtige doek en laat het een half uur staan. Dan rolt men het uit, vouwt het driedubbel en zet het weg op een koele plaats. Dit deeg plaatst men in een met boter besmeerde springvorm en strooit hierop de gemalen amandelen. De gewassen druiven schikt men er op. Men maakt een mengsel van de eieren, de suiker, de bloem, melk, room en een snufje kaneel en giet dit over de druiven. In een matig warme oven bakt men de taart in ongeveer een half uur gaar en bestrooit deze desgewenst met suiker.

Blog Home