Posted by Sander Sanders - november 26th, 2012

MOKKA-BOOMSTAM
Voor dit smakelijke toetje heeft men, bij 1 liter melk, nodig: 8 à 10 eierkoeken, 4 afgestreken el custard, 8 dito el suiker, 4 el koffie-extract, ‘n paar lepels abrikozenjam en ‘n weinig chocolade hagelslag.
De eierkoeken worden dwars doorgesneden en aan de binnenkant met abrikozenjam besmeerd, waarna men beide helften weer op elkaar legt. De custard wordt met een deel van de melk aangemengd; de overige melk wordt gekookt met de suiker; als de melk kookt, roert men de aangemengde custard er doorheen en laat alles ‘n paar minuten koken. Dan neemt men de pan van het vuur, roert er het koffie-extract door en klopt het mengsel luchtig op. In ‘n vlaschaal legt men nu ‘n klein hoopje van deze pudding in ‘t midden, daarop een met abrikozenjam gevulde eierkoek. De koek bestrijkt men met ‘n laag pudding, legt ‘n tweede koek daar boven op, bestrijkt die weer met pudding enz. Als men op deze wijze alle koeken op elkaar gestapeld en met pudding bedekt heeft, giet men al de overgebleven pudding over de bovenste koek, zodat ook de zijkanten van het stapeltje koeken met ‘n laag pudding bedekt worden. Men garneert het geheel dan nog door er wat chocolade hagelslag overheen te strooien en laat het goed koud worden.

Blog Home