Posted by Sander Sanders - november 26th, 2012

GEMBERKOEK
Nodig: 300 g zelfrijzend bakmeel, 200 g donkere stroop, 120 g suiker, 120 g boter, 1 ei, 1 tl kaneel, 1 tl gemberpoeder, ½ tl nagelgruis, ½ tl zout en ongeveer 2 dl water.
Men roert de boter tot room, voegt er de suiker en het ei bij en roert er de even verwarmde stroop door. De bloem vermengt men met de kruiden en voegt ze, door een zeef, bij de overige ingrediënten. Men roert alles goed door elkaar en voegt er zoveel water bij als nodig is om een zacht cakedeeg te krijgen. Men roert vlug het deeg luchtig en doet het dan over op een met boter besmeerd bakblik. De oven moet voor dit gebak niet al te heet wezen, echter meer dan middelmatig, liefst ongeveer 150° C bij het begin en later ongeveer 165° C. Als de koek in ongeveer een half uur gaar gebakken is, snijdt men hem op het bakblik in vierkant langwerpige stukjes. Men kan deze gemberkoek ook als dessert opdienen met vanillesaus of slagroom.

Blog Home