Posted by Sander Sanders - november 26th, 2012

GEBAKKEN EIERSANDWICH

Nodig: 2 boterhammen, boter, 1 plak schouderham, 2 eetlepels geraspte belegen kaas, 1 ei.

Het brood dun met boter besmeren en ham ertussen leggen. De bovenkant van het brood met kaas bestrooien. In een koekenpan een klontje boter smelten, de boterham met een deksel op de pan zachtjes bakken tot de kaas gesmolten is. Het ei tegelijk bakken en op de gebakken dubbele boterham serveren.

Variatie: 1 of 2 spiegeleieren bakken, 2 boterhammen met salami beleggen en het ei erop leggen.

BROODJE EIER-PREISALADE

2 personen

Nodig: 3 hardgekookte eieren, 50 g prei (of 3 bosuitjes), 1 eetlepel mayonaise, 1 eetlepel yoghurt of kwark, 1 theelepel mosterd, (selderij)zout, peper, 2 pistolets of 4 bolletjes.

De eieren pellen en fijnsnijden. De prei ragfijn snipperen. In een kom een sausje roeren van yogonaise en mosterd, eistukjes en prei erdoor scheppen, met zout en peper op smaak brengen. De salade over de broodjes verdelen.

Variatie: de prei door 2 fijngesneden augurkjes vervangen of door stukje paprika en nog 1 eetlepel kleine hamblokjes toevoegen.

GEVARIEERDE TOASTJES MET EI

Ronde toastjes dun met roomboter besmeren en beleggen met plakje hardgekookt ei, toefje mayonaise en toefje peterselie Variatie 1: met plakje hardgekookt ei en garnalen

Variatie 2: met plakje hardgekookt ei en half artisjokhart (blikje)

Langwerpige toastjes dun met roomboter besmeren en beleggen met afwisselend plakjes hardgekookt ei en komkommer Variatie 3: plakje hardgekookt ei, reep iets dikker gesneden achterham en gare asperges. Variatie 4: plakjes hardgekookt ei, ansjovisreepjes, toefjes mayonaise en kappertjes

Blog Home