Posted by Sander Sanders - november 26th, 2012

BROODPANNEKOEK.
Nodig: 4 personen: 400 g wit brood, 4 dl. melk, 1 ei (of 10 gr. puddingpoeder), 40 g suiker, 20 g. bloem, wat rozijntjes of dadels, geraspte schil van sinaasappel of citroen, boter of margarine om in te bakken.
Week het brood in de melk. Giet de overtollige melk tijdelijk af en wrijf het brood fijn. Klop het ei los of maak de puddingpoeder met de rest van de melk aan. Meng dit met de bloem, de suiker, de geraspte schil, de gewassen rozijnen of gesneden dadels door het brood. Voeg bij gebruik van een ei de rest van de melk toe. Dit beslag mag vooral niet te stijf zijn. Smelt wat boter of margarine in de koekenpan en bak het beslag hierin aan beide zijden mooi bruin. Keer de koek op een deksel om. Dien de broodpannenkoek zo heet mogelijk op met vruchtencompote of vruchtensapsaus.

Blog Home