Posted by Sander Sanders - november 26th, 2012

BROODTAART
Nodig: 400 g brood, 4 el jam of vruchtenmoes, 4 el water, ½ l custardvla.
Het brood snijden, de jam (het vruchtenmoes) met water verdunnen. Op een bord 4 sneetjes in een vierkant leggen, met de verdunde jam (vruchtenmoes) bevochtigen en met een laagje custardvla bedekken. Hierop weer sneetjes brood leggen en deze met jam bevochtigen en tot het brood op is. De bovenste laag moet custardvla zijn.
Tot slot de ,,taart” nog met wat jam versieren.

BROODTAART
Nodig: 12 sneetjes oud brood zonder korst, 100 g zelfrijzend bakmeel, ½ l melk, 2 eieren, 150 g rozijnen, krenten en sukade (of van een van de drie alleen 150 g), 60 g suiker, 100 g boter, wat kaneel.
Maak de melk warm en week daarin de sneetjes brood, waarna ge ze er geheel in fijn wrijft (met een vork). Roer er de eierdooiers, de suiker, de rozijnen enz., de kaneel en het laatst de stijfgeklopte eiwitten door. Vul met dit deeg een met boter besmeerde en met paneermeel bestoven springvorm en bak de taart in een matig warme oven mooi bruin.

Blog Home