Posted by Sander Sanders - november 26th, 2012

FRANSE KAAS BROODSCHOTEL

Nodig: 30 g boter, 1 teentje knoflook, 6 sneetjes brood zonder korst, 2 eieren, 2 dl witte landwijn, 1 dl bouillon, zout, Worcesterhiresaus, paprikapoeder, nootmuskaat, 150 g geraspte belegen kaas.

Beboter met een klein gedeelte van de boter de bodem van een vuurvaste schotel. Hak het knoflookteentje zeer fijn, vermeng het met de rest van de boter, besmeer hiermee de sneetjes brood en leg ze in een vuurvaste schotel. Klop de eieren goed los en voeg al roerende de wijn, de bouillon, iets zout, Worcesterhiresaus, paprikapoeder en nootmuskaat toe en roer er tot slot de geraspte kaas door. Giet de massa over de sneetjes brood en plaats de schotel op het rooster in het midden van de oven. Laat het gerecht gaar worden en heel lichtbruin kleuren (gratineren).

Blog Home