Posted by Sander Sanders - november 26th, 2012

BESCHUIT MET OMELET
Nodig voor 6 personen: 6 beschuiten, 4 eieren, 2 afgestreken el suiker, ½ stokje vanille, een scheutje rode wijn of vruchtensap, ca. 60 g boter.
Drenk de beschuiten in de wijn, waarin wat suiker is opgelost of in wat vruchtensap. Zorg, dat ze niet breken. Roer de eierdooiers glad met het gespleten stokje vanille en de suiker. Klop het eiwit zo stijf mogelijk. Laat de boter in een koekenpan smelten, maar zorg, dat ze niet bruin wordt. Bak hierin den onderkant der beschuiten mooi bruin. Keer de beschuiten om en bedek deze met een flinke schep van het eimengsel, waarvoor men het eiwit zo luchtig mogelijk met de eierdooiermassa heeft vermengd. Doe nu een deksel op de pan en zet deze op een heel zacht vuur. Laat de eimassa stollen en dien het gerecht daarna onmiddellijk op, daar anders de omelet weer gaat zakken.

Blog Home