Posted by Sander Sanders - november 26th, 2012

HETE BISSCHOPWIJN

Nodig: 1 fles zoete Spaanse wijn, 2 sinaasappels, 12 kruidnagelen, stukje pijpkaneel, 1 blaadje foelie, suiker of kandijknotsen, 1 citroen.

De wijn met evenveel water tegen de kook aan brengen in een roestvrijstalen of geëmailleerde pan. De sinaasappel in dunne schijven snijden en bij de wijn voegen. De kruiden in een doekje binden of in een thee-ei doen en in de wijn hangen. De wijn zo een paar uur op een laag vuur, met het deksel op de pan, laten trekken. De sinaasappelschijven en de kruiden eruit halen en suiker naar smaak toevoegen. De warme wijn zo heet mogelijk in hittebestendige glazen schenken. Een scheutje citroen aan de rand steken. Of in plaats van suiker toevoegen, een ,,kandijknots” in het glas zetten. Een ,,kandijknots” is een houten stokje met knop, waaraan een ,knots” kandij zit. U gebruikt het stokje als lepel, zodat de kandij om het stokje kan smelten.

Blog Home