Posted by Sander Sanders - november 26th, 2012

NOTENCHOCOLADEMELK

Nodig: 1 dl slagroom, 2 theelepels suiker, ½ eetlepel cacao, 7 dl melk, 6 eetlepels chocolade-notenpasta,  gehakte nootjes of nougatine.

Klop de slagroom met de suiker stijf. Roer d cacao met een scheutje melk tot een papje. Breng de rest van de melk aan de kook en roer er van het vuur af de chocolade-notenpasta en de cacao door. Verwarm de melk nog even zonder te koken. Schenk de melk in 4 bekers en garneer met een toef slagroom en wat gehakte nootjes.

CHOCOLADEMELK MET KOKOS

Nodig: 8 dl melk, 50 g gemalen kokos, 1 dl slagroom, 7 eetlepels instant-cacao, (4 plakjes banaan).

Breng de melk met de kokos aan de kook en laat ze 5 minuten staan. Klop intussen de slagroom met 1 eetlepel instant-cacao stijf. Schenk de melk door een zeef en druk de kokos goed uit. Breng de melk opnieuw aan de kook en roer er de instant-cacao door. Verdeel de melk over 4 bekers. Garneer met een toef slagroom en een plakje banaan.

Blog Home