Posted by Sander Sanders - november 26th, 2012

SPAANSE OMELET MET GEBAKKEN UI EN CHORIZO.

Voorgerecht of lunchhapje 4 personen.

Nodig: 2 rode uien, 150 g chorizo, 6 eieren, 100 ml melk, 2 el fijngehakte peterselie, 2 el olijfolie, peper, zout.

Snijd de gepelde uien in dunne ringen. Snijd de chorizo in plakjes of kleine blokjes. Klop de eieren los met de melk. Roer de peterselie door de geklopte eieren. Giet de olijfolie in een koekenpan en bak de uiringen zacht en glazig. Verspreid de uiringen over de bodem van de pan. Verdeel de plakjes of blokjes chorizo over de uien. Giet de losgeklopte eieren in de pan. Bak de omelet op een vrij laag vuur. Leg even een deksel op de pan zodra de bovenkant van de omelet bijna droog is. Verwijder het deksel zodra de bovenkant gestold maar nog wel smeuïg is. Bestrooi de omelet met een beetje peper en zout. Snijd de omelet in vieren en serveer meteen.

Blog Home