Posted by Sander Sanders - november 26th, 2012

OMELET GARNIE.

Nodig: 8 eieren, 2 grote vleestomaten, 1 groene en 1 rode paprika, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 kleine aubergine, 4 el olie, tijm, majoraan, 2 ontkorste sneden brood, peper, zout, 1 dl melk, 4 el geraspte kaas, 4 el boter.

Pel de tomaten en snijd ze in stukjes. Snijd de paprika’s in dunne reepjes. Snipper de ui en de knoflook en snijd de aubergine in blokjes. Verwarm de helft van de olie en fruit er de ui, knoflook en paprika in aan. Voeg dan de stukjes tomaat en de aubergineblokjes toe en strooi er tijm en majoraan over. Laat de groenten zo ca. 15 min. in hun eigen vocht gaar sudderen. Snijd het brood in blokjes en bak deze in een andere koekenpan in de rest van de olie bruin. Schep het brood door de groenten. Klop de eieren los met peper, zout, scheutje melk en de geraspte kaas. Bak van het mengsel 4 omeletten. Doe telkens een scheut van het eimengsel in een koekenpan waarin 1 el boter is gesmolten, maak met een vork het gestolde ei steeds los van de bodem en laat het nog vloeibare gedeelte teruglopen over de bodem, totdat alles is gestold. Laat de omeletten op de borden glijden en schep het groentemengsel ertussen. Geef hierbij rijst, een tomatensaus en een frisse salade.

Blog Home