Posted by Sander Sanders - november 26th, 2012

OMELET MET WALNOTEN.

Bak de 4 omeletten in wat boter. Fruit 1 kleingesneden ui in wat boter of margarine glazig. Bak 100 g grofgehakte walnoten mee. Voeg 100 g verse roomkaas met Provençaalse kruiden toe en warm dit goed door. Schep de vulling in de omeletten en klap ze dubbel.

OMELET MET PREIROLLETJES.

Bak de 4 omeletten in wat boter. Snijd 3 dunne preien in 4 stukken en kook ze in ca. 10 min. gaar in een bodem water. Wikkel ieder stuk prei in een plak ham. Schep de vulling in de omeletten en klap deze dubbel.

OMELET MET AVOCADO EN ZALM.

Bak de 4 omeletten in wat boter. Halveer een avocado en schep het vruchtvlees eruit. Pureer het vruchtvlees en meng er 60 g verse roomkaas met kruiden en 6 sprieten fijngeknipte bieslook door. Voeg 100 g kleingesneden zalmsnippers toe. Verdeel dit mengsel over 4 koude omeletten.

OMELET MET KLEURIGE GROENTE.

Bak de 4 omeletten in wat boter. Smoor een stukje kleingesneden ui en 1 in blokjes gesneden paprika 10 min. in wat boter of margarine. Warm 1 klein blikje maïs en 1 klein blikje doperwten met peper, zout en wat tijm mee. Schep de vulling in de omeletten en klap ze dubbel.

OMELET MET ROMIGE GARNALEN.

Bak de 4 omeletten in wat boter. Fruit 1 kleingesneden sjalot met peper en zout in wat boter of margarine. Voeg 2 ontvelde en in stukjes gesneden tomaten, 1 bekertje crème fraîche, 100 g Hollandse garnalen en wat peterselie toe en warm dit goed door. Schep de vulling in de omeletten en klap ze dubbel.

OMELET MET BACON EN KAAS.

Bak de 4 omeletten in wat boter. Bak 75 g in plakjes gesneden bacon bruin en knapperig en neem de plakjes uit de pan. Verkruimel de bacon en vermeng de kruimels met 3 in repen gesneden bladeren ijsbergsla en 50 g geraspte kaas. Schep de vulling in de omeletten en klap deze dubbel.

OMELET MET KRIELTJES EN ANSJOVIS.

Bak de 4 omeletten in wat boter. Bak 200 g kleine krielaardappeltjes in wat boter gaar en bruin in ca. 15 min. Voeg 1 klein blikje doperwten, 1 ontvelde vleestomaat, 6 in stukjes gesneden ansjovisfilets (blik) en wat peper toe en warm dit goed door. Schep de vulling in de omeletten en klap deze dubbel.

OMELET MET MAKREEL EN GROENTE.

Bak de 4 omeletten in wat boter. Verwarm wat boter en smoor hierin 200 g soepgroente met wat paprikapoeder, peper en zout in 10 min. gaar. Warm 200 g in stukjes verdeelde gestoomde makreel mee. Schep de vulling in de omeletten en klap deze dubbel.

OMELET MET KIPPENLEVERTJES.

Bak de 4 omeletten in wat boter. Snijd 250 g kippenlevertjes kleiner en bestrooi ze met peper en zout. Bak de lever met 1 kleingesneden ui en 50 g ontbijtspek bruin. Voeg ½ dl bouillon, ½ dl koffieroom en 2 el sherry toe en bind het vocht met 1 el maïzena. Schep de vulling in de omeletten en klap ze dubbel.

OMELET MET COURGETTE.

Bak de 4 omeletten in wat boter. Fruit wat kleingesneden ui met 2 tl kerriepoeder in boter. Smoor 200 g in blokjes gesneden courgette 5 min. mee. Voeg peper, zout, mespunt oregano en 50 g geraspte oude kaas toe. Schep de vulling in de omeletten en klap ze dubbel.

OMELET MET ROMIGE SPERZIEBONEN.

Bak de 4 omeletten in wat boter. Breek 200 g schoongemaakte sperziebonen eenmaal en kook ze gaar. Meng er 75 g in reepjes gesneden gekookte ham, 50 g verse roomkaas, een mespunt sambal en wat zout door en laat de roomkaas smelten. Schep de vulling in de omeletten en klap ze dubbel.

OMELET MET SPINAZIE EN NOTEN.

Bak de 4 omeletten in wat boter. Kook 400 g spinazie gaar. Laat de groente goed uitlekken en warm de spinazie nog even door met 50 g in reepjes gesneden plakjes gekookte ham, 75 g cashewnoten, 2 el slagroom, peper en zout naar smaak. Schep de vulling in de omeletten en klap ze dubbel.

OMELET MET KIWI EN BANAAN.

Klop de 6 eieren voor de omelet met water, 2 el sinaasappellikeur en een flinke mespunt geraspte sinaasappelschil. Bak de omeletten. Vul de omeletten met 2 in plakjes gesneden geschilde kiwi’s en 2 in plakken gesneden gepelde bananen. Schep de vulling in de omeletten en klap ze dubbel.

Blog Home