Posted by Sander Sanders - november 26th, 2012

SPAANSE EIERSALADE MET GARNALEN

Nodig: ½ rode paprika, ½ gele of groene paprika, 8 hardgekookte eieren, 100 g garnalen, 2 eetlepels kappertjes, 2 augurkjes, 3 – 4 eetlepels mayonaise, zout, peper, (eventueel enkele zwarte olijven of extra augurk).

De paprika in smalle repen snijden. Enkele repen ter garnering bovenop 3 minuten blancheren in kokend water en laten uitlekken. De eieren pellen en 6 eieren klein snijden. In een kom de stukjes ei, de garnalen, de kappertjes en fijngesneden augurkjes met mayonaise, zout en peper door elkaar scheppen. De eiersalade op een platte schaal scheppen, een dun laagje mayonaise erover strijken. De salade bovenop garneren met kruislings gelegde reepjes geblancheerde paprika en garnalen. Langs de rand plakjes ei en augurk leggen. Met stokbrood serveren.

Variatie: sausje roeren van 2 eetlepels rode wijnazijn, 1 theelepel mosterd, snuf suiker, peper, oregano en zout en 6 eetlepels olie. De paprika’s snipperen met 3 stengels bleekselderij en 1 rode ui. Een beetje van de saus erdoor mengen en het slamengsel in eerkom scheppen. 3 tomaten in schijfjes snijden en in de schaal leggen, de kappertjes en wat saus erover verdelen. Met 4 hardgekookte eieren in partjes en 8 salamihoorntjes en wat toefjes peterselie garneren. Lekker met warme pistolets met kruidenboter.

Blog Home