Posted by Sander Sanders - december 24th, 2012

ZEEVRUCHTENRAGOUT

Lunch of voorgerecht 4 personen

Nodig: 2 bakjes fruits de mer (à 150 g) koelvers, 200 ml crème fraîche, 1 envelopje saffraan, 1 doos pasteibakjes (4 stuks, 100 g), 1/2 el maïzena, 1 el pernod, 8 g bieslook fijngesneden.

Verwarm de oven voor op 175 °C. Verwarm de zeevruchten (houd er een paar achter voor de garnering) in een steelpannetje langzaam laag vuur met de crème fraîche. Voeg de saffraan toe. Snijd de deksels los van de pasteibakjes zet de deksels en bakjes 10 minuten in de oven. Roer de maïzena met de pernod tot een papje. Roer dit door de zeevruchten. Blijf roeren tot de ragout gebonden is. Zet de warme pasteibakjes op 4 bordjes of schaal en verdeel de zeevruchtenragout erover. Garneer met de achtergehouden zeevruchten bestrooi met bieslook.

Blog Home