Posted by Sander Sanders - december 24th, 2012

GARNALENSCHOTEL

Hoofdgerecht voor 4 personen

Nodig: 200 g notenrijst, enkele worteltjes geschrapt in plakjes, 3 volle eetl. halvanaise, 3 eetl. gehakte groene kruiden (oregano, peterselie, bieslook, basilicum; vers of diepvries) of 1 eetl. Italiaanse kruiden gedroogd, 1 eetl. citroensap, zout en vers gemalen peper, 2 eetl. arachideolie of zonnebloemolie, 1 rode paprika in blokjes, 1 prei in ringen, 2 groentebouillonblokjes, 300 g gepelde garnalen.

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en kook de worteltjes een paar minuten mee. Doe de halvanaise met de kruiden, het citroensap en peper en zout in een kommetje en roer alles door elkaar. Voeg vervolgens zoveel water toe tot het een gebonden gietbare saus is. Verwarm de olie en bak de paprika, worteltjes en prei tot de prei begint te kleuren. Voeg de rijst toe en bak deze even mee. Voeg de bouillonblokjes toe. Schep de garnalen erbij en warm alles goed door. Serveer het gerecht op warme borden en schenk de saus erover of geef deze er apart bij.

HOLLANDSE GARNALENCOCKTAIL

Voorgerecht voor 4 personen

Nodig: 125 ml slagroom of 125 g demi crème fraîche, 100 ml halvanaise of mayonaise, mespuntje paprikapoeder, 2 eetl. tomatenketchup, 2 eetl. whisky of cognac, zout en vers gemalen peper, blaadjes ijsbergsla in smalle reepjes, 400 g Hollandse garnalen, 1 citroen in partjes.

Klop de slagroom of crème fraîche lobbig en schep er mayonaise, paprikapoeder, tomatenketchup, whisky of cognac, zout en peper door. (Dit kan een dag van tevoren, bewaar het dan afgedekt in de koelkast). Verdeel de sla over 4 glazen of vierkante mini-accubakjes. Schep de garnalen erop en giet de cocktailsaus erover. Garneer met partjes citroen.

Blog Home