Posted by Sander Sanders - december 24th, 2012

VLEESPASTEITJES (EMPANADA’S)

Nodig: 1 ei, 1 ui, 250 g rundergehakt, 1 teentje knoflook, 1 1/2  eetlepel tomatenpuree, 1 eetlepel Mexicaanse kruidenmix 25 g rozijnen, 1 blikje gekoeld pizzadeeg, frituurolie.

Kook het ei hard, pel het en prak het fijn. Hak de ui fijn. Bak het gehakt in een droge koekenpan rul. Bak de ui even mee. Schep de tomatenpuree, Mexicaanse kruiden, rozijnen en 3/4 dl water erdoor. Laat het gehaktmengsel ± 5 minuten zachtjes sudderen en daarna afkoelen. Rol het pizzadeeg uit en steek er met een glas zoveel mogelijk rondjes uit. Schep er wat gehakt op. Klap de rondjes dubbel en druk ze met een schulprandje dicht. Verhit de frituurolie op 175°C. Frituur de empanada’s met ongeveer vijf tegelijk goudbruin en gaaf, Laat ze op keukenpapier uitlekken.

Blog Home