Posted by Sander Sanders - december 24th, 2012

CHOCOLADE NOTENIJS.

Nagerecht 10 personen.

Nodig: 150 g blanke hazelnoten, 4 eieren, 5 dl slagroom, 150 g witte basterdsuiker, 50 g cacaopoeder, 3 el cognac, 3 el poedersuiker.

Bekleed een metalen brood- of cakevorm (1,5L) met huishoudfolie. Hak de noten grof. Splits de eieren. Verhit 2 dl van de slagroom in een steelpan. Klop de eierdooiers met de basterdsuiker en cacaopoeder door elkaar. Schenk de hete slagroom al kloppend erbij. Doe het roommengsel terug in de pan en verwarm alles al roerende met een houten lepel op een laag vuur, totdat het zo dik is dat het aan de bolle kant van de lepel blijft hangen (pas op, niet laten koken). Roer de cognac erdoor, dek af met huishoudfolie en laat het 30 min. afkoelen. Klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf. Voeg de poedersuiker toe en blijf kloppen totdat het eiwit dof glanst. Klop de rest van de slagroom dik en lobbig. Schep het chocolademengsel voorzichtig door de slagroom en vervolgens het eiwit en de hazelnoten. Schep het mengsel in de vorm, strijk het glad en dek het af met huishoudfolie. Laat het ijs min. 24 uur bevriezen. Neem het ijs 5 min. van tevoren uit de diepvries en snijd het in plakken.

Blog Home