Posted by Sander Sanders - december 24th, 2012

STRACCIATELLA-IJS MET BITTERKOEKJES EN KERSEN.

Nagerecht 2 personen.

Nodig: 50 g pure chocolade, 75 g bitterkoekjes, 100 ml slagroom, 50 g poedersuiker, 150 g volle yoghurt, 1 el amandellikeur, 1 klein potje kersen zonder pit, allesbinder of aardappelmeel.

Rasp de chocolade grof of hak deze fijn. Verkruimel de bitterkoekjes met een deegroller of druk ze fijn in een plastic zak. Klop de slagroom met de poedersuiker, die in gedeelten wordt toegevoegd, dik vloeibaar. Spatel de chocoladestukjes, koekkruimels, losgeklopte yoghurt en amandellikeur door de slagroom. Schep het mengsel in een diepvriesdoos of lage vorm en zet het in de diepvries. Schep na een uur om, om vorming van grove ijskristallen te voorkomen. Strijk de bovenkant glad en laat het mengsel min. 3 uur bevriezen. Verwarm de kersen met het sap. Bind het sap met allesbinder dat is aangelengd met sap. Serveer het ijs in plakken met daaromheen warme kersen.

Blog Home