Posted by Sander Sanders - december 24th, 2012

CHOCOLADE-IJS
Nodig: ½ l melk, 1 blikje gecondenseerde melk, 2 repen bittere chocolade, een beetje zout, 2 pakjes vanillesuiker, 5 g poedergelatine, 2 el kokend water.
Laat de chocolade met heel weinig melk op een zeer zacht vuur week worden, roer er de rest van de melk door, voeg de suiker, het zout en de vanillesuiker toe. Blijf zachtjes verwarmen en kloppen tot de suiker is opgelost en de chocolade goed is verdeeld door de vloeistof. Los de gelatine op in zo weinig mogelijk kokend water. Meng ze door de chocoladevla en laat het geheel afkoelen. Klop de gecondenseerde melk (die zo lang mogelijk in ijs of in de koelkast heeft gestaan) zo stijf mogelijk en meng ze tenslotte met de chocoladevla. Bevries deze ijsvla. Bestrooi dit ijs bij het opdoen met wat nogakruim, met wat gemalen noten of heel kleine stukjes gecandeerde gember.

Blog Home