Posted by Sander Sanders - januari 20th, 2013

KOOLRAAP (pikant)

Nodig: 1 koolraap (middel),’t kookvocht van de koolraap, 1 laurierblaadje, 3 eierdopjes azijn, ½ kleine zeer fijngehakte ui, 10 g suiker, 2 ½ afgestreken el maïzena, 25 g boter, iets zout en peper.
Kook de gerapte of aan blokjes gesneden koolraap gaar met een weinig water, goed uitlekken en het vocht opvangen. Laat in de azijn op een matig vuur enkele ogenblikken de laurier trekken, voeg er het kooknat bij (azijn en kookvocht moeten samen 2 dl zijn) en bindt het met de maïzena tot een mooi glad mengsel. Hiervoor maakt men de maïzena met koud water, dat men roerende bij de aan de kook gebrachte azijn en het kooknat voegt. Klop door dit sausje de boter, voeg er de suiker, wat zout en wat peper bij tot alles goed op smaak is, verwijder het laurierblaadje. Roer er de zeer fijngehakte ui en de gaargekookte koolraap door.

Blog Home