Posted by Sander Sanders - januari 20th, 2013

GOUDEN TULBAND

Nagerecht 15 personen

Nodig: 8 sinaasappels, 250 g boter op kamertemperatuur, 750 g suiker, 5 eieren, 250 g zelfrijzend bakmeel, 100 g gedroogde abrikozen in stukjes, 50 ml whisky, 100 g witte chocolade in kleine blokjes, mixer, grote tulbandvorm ingevet.

Verwarm de oven voor op 175 °C. Boen 1 sinaasappel schoon en rasp de helft van de oranje schil fijn. Snijd de rest van de schil in dunne reepjes. Mix de boter met 250 g suiker, voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix er het bakmeel met 1 mespunt zout door. Meng er de rasp en de abrikoos doorheen. Doe het mengsel over in de tulbandvorm en bak hem in de oven in 1 uur gaar. Pers 2 sinaasappels uit. Schil de rest van de sinaasappels (met het wit), snijd ze in plakken en verwijder de pitjes. Verwarm 500 g suiker in een pan met dikke bodem op laag vuur zonder te roeren. Neem de pan van het vuur zodra de suiker gaat smelten, maar nog niet carameliseert. Roer er het sinaasappelsap en de whisky door. Neem de tulband uit de oven en de vorm, schenk er de helft van de warme sinaasappelstroop over. Laat op een rooster afkoelen. Schenk de rest van de stroop over de plakken sinaasappel. Verwarm de chocolade in 2 min, in de magnetron bij 600 Watt. Roer hem na 1 min, om de 15 sec. even om. Schenk de chocolade over de tulband en bestrooi hem met de sinaasappelreepjes. Snijd de tulband in 15 plakken en serveer ze met de sinaasappelplakken.

Blog Home