Posted by Sander Sanders - januari 20th, 2013

ANNUSHKA

Gebak voor 14 punten

Nodig: 200 g boter, 250 g suiker, 4 eieren, 300 ml crème fraîche, 350 g zelfrijzend bakmeel, 200 g poedersuiker (bus 250 g), 250 g walnoten in stukjes, 2 el cacaopoeder, 1 el bloem, 3 el melk, 2 springvormen (0 26 cm), met bakpapier bekleed, mixer.

Verwarm de oven voor op 175 °C. Mix de boter met 200 gram suiker tot een luchtige massa, klop er daarna een voor een de eieren door. Roer er 100 ml crème fraîche en het 350 g bakmeel doorheen. Verdeel het beslag in 2 porties, schep elke portie in een taartvorm en bak beide helften van de taart in 35-40 minuten gaar. Laat de taart in de vormen afkoelen. Klop 200 ml crème fraîche met de poedersuiker glad. Roer de walnoten erdoor en smeer het mengsel uit over een (afgekoelde) taarthelft. Leg de andere taarthelft erbovenop. Doe 50 gram suiker, de cacao en de bloem in een pannetje, roer de melk erdoor en breng het geheel aan de kook. Schenk dit mengsel over de taart en smeer het gelijkmatig uit.

Blog Home